znaleźć w ziorze punkt leżący najbliżej danego punktu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
skrzypczak1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 lis 2007, o 15:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

znaleźć w ziorze punkt leżący najbliżej danego punktu

Post autor: skrzypczak1 »

bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego zadania.
Niech \(\displaystyle{ A= \{ (x,y): x^2 +2(y^2)=6 \}}\) Znaleźć w zbiorze A pumkt leżący njajlbiżej punktu (6,5)

Zapis https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=28951
luka52
Ostatnio zmieniony 8 lis 2007, o 15:16 przez skrzypczak1, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ