w równaniu macierzowym oblicz macierz X

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
djlolek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 4 kwie 2007, o 23:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda

w równaniu macierzowym oblicz macierz X

Post autor: djlolek »

2\(\displaystyle{ A^{-1}}\) - 3I + 2\(\displaystyle{ X^{t}}\) = B
A=\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&-1&1\\-1&2&1\\0&0&-1\end{array}\right]}\)
B=\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}2&1&1\\0&3&1\\-1&0&1\end{array}\right]}\)
ODPOWIEDZ