Równanie prostej, odległość między prostymi, rzut punk

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
goly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 paź 2007, o 00:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok

Równanie prostej, odległość między prostymi, rzut punk

Post autor: goly »

1. Napisz równanie prostej przechodzącej przez początek układu współrzędnych i tworzącej równe kąty z płaszczyznami: 4y=3x y=0 z=0

2.Oblicz odległość między prostymi
l1: x=-2y=z
l2: x=y=2

3.Znajdź rzut punktu (3,1,-1) na płaszczyznę 3x+y+z-20=0

4. Napisać równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt (-1,2,-3) i prostopadłej do prostej x=2, y-z=1

[ Dodano: 4 Listopada 2007, 10:32 ]
siedze i glowkuje i nie moge rozkminic ;] no pomoze ktos?? ;]
Ostatnio zmieniony 1 lis 2007, o 21:02 przez goly, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ