Przekształcenie afiniczne [punkt]

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
brokulcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 21 kwie 2020, o 18:24
Płeć: Kobieta
wiek: 20

Przekształcenie afiniczne [punkt]

Post autor: brokulcia »

Na prostej \(\displaystyle{ p: x _{1} =2+t, x_{2} =3}\), w \(\displaystyle{ E ^{2} }\)znaleźć punkt,
który przy przekształceniu afinicznym
\(\displaystyle{ f: y _{1} =x _{1}+2x _{2} , y _{2} =x _{1} +1}\), przechodzi w punkt
leżący również na prostej p.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Przekształcenie afiniczne [punkt]

Post autor: a4karo »

Jakieś własne próby?
ODPOWIEDZ