Przekształcenie afiniczne

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
brokulcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 21 kwie 2020, o 18:24
Płeć: Kobieta
wiek: 20

Przekształcenie afiniczne

Post autor: brokulcia »

Cześć! Mam problem z tym zadaniem
Dane jest przekształcenia afiniczne f przestrzeni \(\displaystyle{ E ^{3} }\)
\(\displaystyle{ f: y _{1} = x_{1} + x_{2}, y _{2}= x_{2}+ x _{3}, y _{3}=x _{1}+ x_{3} }\)
Znaleźć obraz prostej \(\displaystyle{ p: x_{1} =1+t, x _{2} =-1+2t, x_{3} =0. }\)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Przekształcenie afiniczne

Post autor: a4karo »

To jest naprawdę proste. Spróbuj sama
ODPOWIEDZ