wektory i ich zastosowanie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
szóstka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 4 lis 2004, o 12:28

wektory i ich zastosowanie

Post autor: szóstka »

Witam....proszę o pomoc...

Dane są 3 punkty:
A= ( -3 ; -2 )
B= ( 4 ; 1 )
C= ( 6 ; -4 )
znajdź taki punkt D aby tworzyły one równoległobok, nastepnie oblicz pole tego równolegloboku i napisz równania jego przekątnych.
Awatar użytkownika
olazola
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 811
Rejestracja: 21 paź 2004, o 13:55
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Sopot
Pomógł: 36 razy

wektory i ich zastosowanie

Post autor: olazola »

Umieszczaj tematy w odpowiednich działach, ten przeniosłam.

Jeśli chodzi o rozw. skorzystaj z tego, że wektory w równoległoboku powinny być "parami równoległe" i tej samej długości (oczywiście nie wszystkie), czyli są równe.
ODPOWIEDZ