punkt symetryczny wzgledem prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
degel123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 194
Rejestracja: 23 lis 2014, o 19:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 64 razy

punkt symetryczny wzgledem prostej

Post autor: degel123 »

Jaki punkt jest symetryczny do punktu \(\displaystyle{ P=(0,1,3)}\) wzhledem prostej \(\displaystyle{ l:\frac{x+1}{-2}=\frac{y}{1}=\frac{z-5}{3}}\)?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34285
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: punkt symetryczny wzgledem prostej

Post autor: Jan Kraszewski »

A jaki masz problem z policzeniem tego?

JK
ODPOWIEDZ