Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu dwóch zadań, krok po kroku.
1. Dane są wektory \(\displaystyle{ a,b,c}\). Wylicz wyrażenie: \(\displaystyle{ c \times (a \times b)}\).
2. Dane są wektory \(\displaystyle{ a,b,c,d}\). Wylicz wyrażenie: \(\displaystyle{ (c \times d) \circ (a \times b)}\).
Iloczyn wektorowy wektorów
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 19 cze 2018, o 20:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Świebodzin
Iloczyn wektorowy wektorów
Ostatnio zmieniony 19 cze 2018, o 23:07 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8585
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3351 razy
Iloczyn wektorowy wektorów
Krok 1:
Wypisujemy współrzędne wektorów a,b,c:
\(\displaystyle{ \vec{a}=\left[ ...,...,...\right] \\
\vec{b}=\left[ ...,...,...\right] \\
\vec{c}=\left[ ...,...,...\right]}\)
Wypisujemy współrzędne wektorów a,b,c:
\(\displaystyle{ \vec{a}=\left[ ...,...,...\right] \\
\vec{b}=\left[ ...,...,...\right] \\
\vec{c}=\left[ ...,...,...\right]}\)