Czy odwzorowanie jest ..?

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
bblocked
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 20 lis 2016, o 14:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy

Czy odwzorowanie jest ..?

Post autor: bblocked »

\(\displaystyle{ S1:\,x=Nu-3N,y=0,5Nv+2N \\
S2:\, X=x-y+N,Y=Nx+0,2Ny}\)


Za \(\displaystyle{ N}\) wstawiamy liczbe np. \(\displaystyle{ 386}\)

A. Czy jest to odwzorowanie kartograficzne (Tak/Nie) ?
B. Czy linie parametryczne na \(\displaystyle{ S2}\) są pod kątem prostym (Tak/Nie)?
C. Czy odwzorowanie jest wiernokątne (Tak/Nie)?
Ostatnio zmieniony 5 cze 2018, o 01:14 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Nie używaj pauzy zamiast minusa - LaTeX jej nie widzi.
ODPOWIEDZ