Znaleźć wszystkie elementy wspólne zbioru \(\displaystyle{ V}\) i odcinka o końcach \(\displaystyle{ e_1}\) i \(\displaystyle{ e_2}\) , gdzie:
\(\displaystyle{ e_{1}=[1 0 0 0]^{T},\ e_{2}=[1 0 0 0 ]^{T},\ V =\{x \in \RR^{4} : x _{1} -2x_{2}-2x_{4}=0 ,\ x_{1}=x_{3}\}}\)
Prosta i zbiór z R^4
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 19 gru 2017, o 01:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Prosta i zbiór z R^4
Ostatnio zmieniony 11 sty 2018, o 16:45 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Re: Prosta i zbiór z R^4
Czy Twoja klawiatura nie ma przecinka?
Na razie mamy \(\displaystyle{ e_1=e_2}\) więc pozostaje kwestia czy \(\displaystyle{ e_1\in V}\). Oczywiście, że nie, bo drugie równanie nie jest spełnione.
Na razie mamy \(\displaystyle{ e_1=e_2}\) więc pozostaje kwestia czy \(\displaystyle{ e_1\in V}\). Oczywiście, że nie, bo drugie równanie nie jest spełnione.