Objętość graniastosłupa powstałego przez przesunięcie.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
sabfil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 4 gru 2017, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jawor
Podziękował: 1 raz

Objętość graniastosłupa powstałego przez przesunięcie.

Post autor: sabfil »

Trójkąt o wierzchołkach A=(−1,0,4),B=(1,2,5),C=(0,3,−1) przesunięto o wektor \(\displaystyle{ \vec{v}}\) = (2,3,−1).Obliczyć objętość graniastosłupa pochyłego powstałego w czasie przesunięcia.

Pomoże ktoś? Czy to można rozwiązać licząc po prostu iloczyn wektorowy?
Ostatnio zmieniony 4 gru 2017, o 22:03 przez sabfil, łącznie zmieniany 1 raz.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22203
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3753 razy

Re: Objętość graniastosłupa powstałego przez przesunięcie.

Post autor: a4karo »

Można. I to chyba najprostsze. Ale użyj \(\displaystyle{ LaTeX{a}}\)
ODPOWIEDZ