Znaleźć czwarty wierzchołek równoległoboku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
pio

Znaleźć czwarty wierzchołek równoległoboku

Post autor: pio »

Mam problem z następującym zadaniem:
Dany jest rówoległobok o trzech wierzchołkach A (1,0,1) B(3,-1,5) C(-1,5,0). Znaleźć punkt D.
Skrzypu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1146
Rejestracja: 18 maja 2004, o 22:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 18 razy

Znaleźć czwarty wierzchołek równoległoboku

Post autor: Skrzypu »

Nie pisz tego samego tematu na kilku forach!
Nostry
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1361
Rejestracja: 9 cze 2004, o 15:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Litzmannstadt
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Znaleźć czwarty wierzchołek równoległoboku

Post autor: Nostry »

Ależ Skrzypu, TO jest właściwy dział dla tego zadanka.
--==Unlocked here, locked there==--
Gość

Znaleźć czwarty wierzchołek równoległoboku

Post autor: Gość »

X---A+D=B+C=> D=B+C-A
Y---A+D=B+C=> D=B+C-A
Z---A+D=B+C=> D=B+C-A

toruńczyk
ODPOWIEDZ