Nie mam najmniejszego pojęcia o geometrii analitycznej dlatego uprzejmie was prosze o pomoc w rozwiazaniu możliwie szczegółowo Tych zadan które podam z góry dziekuję
Oblicz długość przekątnych równoległoboku zbudowanego na wektorach
\(\displaystyle{ \vec{a}=5\vec{m}+2\vec{n}}\),
\(\displaystyle{ \vec{b}=\vec{m}-3\vec{n}}\),
jezeli wiadomo, że \(\displaystyle{ |\vec{m}|=2\sqrt2, |\vec{n}|=3}\) oraz \(\displaystyle{ (\vec{m},\vec{n})= \frac{\pi}{4}}\)
[ Dodano: 19 Września 2007, 22:22 ]
Bardzo was proszę może ma ktoś jakis pomysł na rozwiązanie tego zadanka ??