mam problem z tymi zadaniami, mogę prosić o pomoc z tymi zadaniami
Prosta l jest przecieciem płaszczyzn Π: x - 2y +2 = 0 oraz Π: x + y + 2z - 1 = 0
Znajdz równanie płaszczyzny tej prostej i oblicz odległość punktu P(1,1,-1) od tej prostej.
Znajdz równanie płaszczyzny bedacej przecieciem prostych
x - y +z - 1 = 0
L= oraz L2= x/1= 2y = z-1/3
X + 2y + 3z = 0
Obliczyć odległość punktu P(2,3,1) od prostej będącej przecieciem płaszczyzn.
Π: x - y + 1 = 0
Π: 3x + 2y - z = 0
Z góry dzieki i prosze o szybką odpowiedz