Dla jakich wartości parametru m, podany układ jednorodny ma niezerowe rozwiązanie
\(\displaystyle{ \{\begin{cases} mx + y + 2z = 0\\ 2x - y + mz = 0\\ mx + y + 4z = 0\end{cases}}\)
Dla jakich wartości parametrów a, b, c, d, podany układ równań liniowych jest sprzeczny
\(\displaystyle{ \{\begin{cases}x + y = a \\z + t = b\\x + z = c\\y + t = d\end{cases}}\)
Dla jakich wartości parametru m, podany układ jednorodny
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 13 sty 2017, o 14:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: eloeloelo
Dla jakich wartości parametru m, podany układ jednorodny
Ostatnio zmieniony 13 sty 2017, o 15:39 przez Kaliff, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 13 sty 2017, o 14:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: eloeloelo
Dla jakich wartości parametru m, podany układ jednorodny
Poprawiłem -- 13 sty 2017, o 17:09 --Nikt nie pomoże ?