Napisać równanie płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
wromich
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 wrz 2007, o 20:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Napisać równanie płaszczyzny

Post autor: wromich »

Witam , potrzebuje pomocy ponieważ nie wiem jak zrobic pewne zadanie z geometrii analitycznej oto tresc: Napisac rownanie płaszczyzny przechodzącej prze punkt (0;0;0) i przez prostą powstała z przeciecia płaszczyzn \(\displaystyle{ x+3y-z+1=0}\) i \(\displaystyle{ 2x+3z -10 =0}\) . Znalezc rzut punktu (1;1;1) na znaleziona płaszczyzne wyznaczylem prosta i wyszlo mi \(\displaystyle{ 5x=9y-7=0}\) nie wiem czy dobrze to jest i nie wiem co robic dalej prose o pomoc (szybką) pozdrawiam wromich
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2007, o 20:36 przez wromich, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ