Zadanie - proste i płaszczyzna

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
jaczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 8 lut 2007, o 22:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 12 razy

Zadanie - proste i płaszczyzna

Post autor: jaczek »

Wyznaczyć równanie płaszczyzny zawierającej prostą L: \(\displaystyle{ \begin{cases}x+3y=3,\\x+y-z=0\end{cases}}\) i równoległej do prostej
K:\(\displaystyle{ \begin{cases} x+z=1,\\3x-y+z=0.\end{cases}}\)
ODPOWIEDZ