Zamiana postaci parametrycznej na kanoniczną płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
moopsik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 20 paź 2015, o 21:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Zamiana postaci parametrycznej na kanoniczną płaszczyzny

Post autor: moopsik »

Pomoże ktoś? Musze zapisać te płaszczyzne w formie kanonicznej

\(\displaystyle{ \begin{cases}
x = 3s \\
y = 1 + 2s + 5t \\
z = = -3 +3t \end{cases}}\)


Jak sie do tego zabrac?-- 14 lut 2016, o 19:19 --Mały błąd był w równaniu, już poprawiony ale nadal pytanie pozostawiam
Awatar użytkownika
Poszukujaca
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2775
Rejestracja: 21 maja 2012, o 23:32
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1019 razy
Pomógł: 166 razy

Zamiana postaci parametrycznej na kanoniczną płaszczyzny

Post autor: Poszukujaca »

A jak wygląda równanie kanoniczne płaszczyzny?
ODPOWIEDZ