Znajdź równanie płaszczyzny H

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
zx31
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 20 paź 2015, o 09:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Znajdź równanie płaszczyzny H

Post autor: zx31 »

Prosta L:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x = 1 + t \\ y = 1 + 2t \\ z = 0 - t \end{cases}}\)


Rzut punktu \(\displaystyle{ M (3,1,5)}\)
Ostatnio zmieniony 9 lut 2016, o 12:40 przez Kacperdev, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
cosinus90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5030
Rejestracja: 18 cze 2010, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 777 razy

Znajdź równanie płaszczyzny H

Post autor: cosinus90 »

Może tak jakaś treść zadania, jak ta prosta ma się do płaszczyzny itd.?
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

Znajdź równanie płaszczyzny H

Post autor: Kartezjusz »

Wyznaczyć punkt przecięcia się zadanej prostej z płaszczyzną prostopadłą do niej przechodzącej przez punkt M
zx31
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 20 paź 2015, o 09:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Znajdź równanie płaszczyzny H

Post autor: zx31 »

Przepraszam za problem już wiem jak to rozwiązać. Mój błąd:)
ODPOWIEDZ