Zbiór w układzie współrzednych
Zbiór w układzie współrzednych
Witam. Nie wiem jak sie za to zabrać, wszystko było by ok jakby była podstawa logarytmu, a zamieniona troszke mnie gubi. Narysuj w układzie współrzednych zbiór \(\displaystyle{ S={(x,y) : \log_{x}\left| y-2\right| > \log_{\left| y-2\right|}x }}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 7917
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1671 razy
Zbiór w układzie współrzednych
Przekształć nierówność, korzystając z równości
\(\displaystyle{ log_{|y-2|}(x)= \frac{1}{\log_{x}(|y-2|)}, \ \ y\in R\setminus \left\{2 \right\}, \ \ x\in ( 0,1) \cup (1\ \infty).}\)
\(\displaystyle{ log_{|y-2|}(x)= \frac{1}{\log_{x}(|y-2|)}, \ \ y\in R\setminus \left\{2 \right\}, \ \ x\in ( 0,1) \cup (1\ \infty).}\)