Bardzo proszę o rozwiązanie jeśli nie będzie to dużym to kłopotem, ponieważ próbowałem to rozwiązać ale wychodza mi dwa punkty wspólne. I sam nie wiem czy to dobrze czy zle. I wogole co dalej robić.
\(\displaystyle{ l_{1}: \begin{cases} x=2-t \\ y=-1+t \\ z=2t \end{cases}
l_{2}: \begin{cases} x+y-z+2=0 \\ 4x-2y+5z-2=0 \end{cases}}\)
Z góry dziękuję za pomoc.
Kąt pomiędzy dwoma prostymi
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 10 lut 2015, o 18:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Częstochowa
- Podziękował: 10 razy
Kąt pomiędzy dwoma prostymi
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2-t-1+t-2t+2=0 \\ 8-4t+2-2t+10t-2=0 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} -2t=-3 \\ 4t=-8 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} t=3/2 \\ t=-2 \end{cases}}\)
I jak dalej robić ten kat nie wiem.
\(\displaystyle{ \begin{cases} -2t=-3 \\ 4t=-8 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} t=3/2 \\ t=-2 \end{cases}}\)
I jak dalej robić ten kat nie wiem.
-
- Użytkownik
- Posty: 22173
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3748 razy
Kąt pomiędzy dwoma prostymi
O
To sugeruje jakąś sprzeczność. Czy te proste muszą się przeciąć?-- 23 sty 2016, o 15:00 --WSK. Znajdź wektor rownolegly do drugiej prostej
To sugeruje jakąś sprzeczność. Czy te proste muszą się przeciąć?-- 23 sty 2016, o 15:00 --WSK. Znajdź wektor rownolegly do drugiej prostej