Witam czy mógłbym mi ktoś pomóc i objaśnić krok po kroku jak rozwiązać następujące 3 zadania ?
1. Punkty \(\displaystyle{ A=(1,-5,2), B=(0,1,0), C=(3,2,1)}\) są trzema kolejnymi wierzchołkami równoległoboku. Znaleźć odległość czwartego wierzchołka D od osi Oz!
2.Porównując odpowiednie odległości sprawdzić, czy między płaszczyznami
\(\displaystyle{ \pi1=x+2y-2z+1=0}\) i \(\displaystyle{ \pi2=2x+4y-4z=0}\) leży punkt \(\displaystyle{ D = (1,1,5)}\)
3.Obliczyć pole powierzchni czworościanu o wierzchołkach znajdujących się w punktach \(\displaystyle{ A=(2,1,0), B=(1,-1,2), C=(1,3,2), D=(2,1,1)}\)
Bardzo proszę o objaśnienia do wyżej wymienionych zadań
Płaszczyzny,Pole powierzchni,Równoległobok
Płaszczyzny,Pole powierzchni,Równoległobok
Ostatnio zmieniony 14 cze 2015, o 20:02 przez bartek118, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .