powierzchnia

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11413
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

powierzchnia

Post autor: mol_ksiazkowy »

Nalezy napisać równanie powierzchni walcowej, której kierownicą jest elipsa e, ząs jej tworzace
sa równoległe do prostej l o kierunku k, podac stosowne obliczenia:
e: \(\displaystyle{ \frac{x^2}{9}+\frac{y^2}{4}=1, \ z=1}\)
k=[-2, 5, 3]
ODPOWIEDZ