W przestrzeni R� dane są proste k: i m: napisać równanie parametryczne prostej l prezecinającej proste k i prostopadłej do każdej z nich
K:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x_{1} = 2 + t,\\
x_{2} = 5 + 3t,\\
x_{3} = -4,\\
t \mathbb{R} \end{cases}}\)
L:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x_{1} = -2 + 5t,\\
x_{2} = 3,\\
x_{3} = 1 + 3t,\\
t \mathbb{R} \end{cases}}\)
Z góry wielkie dzieki
Poprawiłem zapis.
luka52
napisać równanie parametryczne
napisać równanie parametryczne
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, o 12:05 przez -ONA-, łącznie zmieniany 1 raz.