wyznaczyć zbior P

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
-ONA-
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 27 sty 2007, o 14:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: POLSKA

wyznaczyć zbior P

Post autor: -ONA- »

Dane sa płaszczyzny P i Q w przestrzeni R�, o rownaniach parametrycznych

P:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x_{1} = 1+ t, \\
x_{2} = 1 + t + s,\\
x_{3} = 1 + t - s, \\
t, s \mathbb{R} \end{cases}}\)


Q:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x_{1} = -t + 2s,\\
x_{2} = 7 + 2t + s,\\
x_{3} = 1 - s,\\
t, s \mathbb{R} \end{cases}}\)


wyznaczyć zbior \(\displaystyle{ P \cap Q}\)

z góry dzieki za pomoc

Poprawiłem zapis.
luka52
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, o 12:02 przez -ONA-, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ