Punkt symetryczny do punktu odnośnie prostej l

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
ania6665
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 15 mar 2015, o 22:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wawarasza
Podziękował: 1 raz

Punkt symetryczny do punktu odnośnie prostej l

Post autor: ania6665 »

\(\displaystyle{ \frac{x}{1}=}\) \(\displaystyle{ \frac{y}{0}=}\) \(\displaystyle{ \frac{z-1}{3}}\)

Prosta w Y przechodzi przez 0

Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, o 21:46 przez ania6665, łącznie zmieniany 1 raz.
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

Punkt symetryczny do punktu odnośnie prostej l

Post autor: mostostalek »

\(\displaystyle{ \frac{y}{0}}\)??
ania6665
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 15 mar 2015, o 22:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wawarasza
Podziękował: 1 raz

Punkt symetryczny do punktu odnośnie prostej l

Post autor: ania6665 »

mostostalek pisze:\(\displaystyle{ \frac{y}{0}}\)??
Prosta w Y przechodzi przez 0
ODPOWIEDZ