płaszczyzna i prosta

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kaila
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2015, o 13:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Żywiec
Podziękował: 15 razy

płaszczyzna i prosta

Post autor: kaila »

określić wzajemne położenie płaszczyzny \(\displaystyle{ \pi:2x-6y=3}\) i prostej \(\displaystyle{ \begin{cases} x=1+t+s \\ z=-2t+s \end{cases} y=s}\)
chris_f
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2727
Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: podkarpacie
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 945 razy

płaszczyzna i prosta

Post autor: chris_f »

Coś pokręciłaś w treści zadania. Podane przez Ciebie równanie prostej jest równaniem płaszczyzny (o ile \(\displaystyle{ t,s}\) są parametrami). Sprawdź treść i napisz poprawnie, nikt tu nie jest jasnowidzem.
kaila
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 10 lut 2015, o 13:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Żywiec
Podziękował: 15 razy

płaszczyzna i prosta

Post autor: kaila »

Zadanie przepisane z egzaminu, treść sprawdzałam 3 razy więc jest przepisane prawidłowo. Widocznie układający egzamin się pomylił. Dzięki za info !
ODPOWIEDZ