równanie prostej prostopadłej do prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
tigerrka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 7 lut 2015, o 23:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź

równanie prostej prostopadłej do prostych

Post autor: tigerrka »

Podać równanie prostej prostopadłej do prostych

\(\displaystyle{ L: \frac{x-1}{1} = \frac{y-2}{2} = \frac{z-3}{3}}\)

\(\displaystyle{ L: \frac{x-1}{-1} = \frac{y+2}{4} = \frac{z+1}{1}}\)
Ostatnio zmieniony 8 lut 2015, o 00:59 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
szw1710

równanie prostej prostopadłej do prostych

Post autor: szw1710 »

Co powiesz o iloczynie wektorowym wektorów równoległych do tych prostych?
ODPOWIEDZ