między płaszczyznami zawierającymi ściany czworościanu \(\displaystyle{ ABCD}\) gdzie \(\displaystyle{ A=(0,-2,4) B=(0,0,0) C=(0,2,4), D(3,3,4)}\)
umiem tylko policzyc wektory \(\displaystyle{ AB}\) i \(\displaystyle{ CD}\) . co jeszcze mam zrobić?
oblicz miare kąta
-
- Użytkownik
- Posty: 145
- Rejestracja: 13 paź 2014, o 09:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 38 razy
oblicz miare kąta
Ostatnio zmieniony 14 sty 2015, o 06:07 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nawet proste wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Nawet proste wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 1590
- Rejestracja: 16 maja 2013, o 17:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Trójmiasto
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 246 razy
oblicz miare kąta
czeka cię liczenie 4 kątów (o ile ten czworościan nie jest foremny)
żeby obliczyć kąt między dwiema ścianami policz długości wszystkich krawędzi tej bryły oraz dla każdej krawędzi oblicz długości wysokości ścian opuszczonych na tę krawędź i potem już z twierdzenia kosinusów jedziesz z tematem
żeby obliczyć kąt między dwiema ścianami policz długości wszystkich krawędzi tej bryły oraz dla każdej krawędzi oblicz długości wysokości ścian opuszczonych na tę krawędź i potem już z twierdzenia kosinusów jedziesz z tematem
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, o 10:01 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto powieloną treść wiadomości.
Powód: Usunięto powieloną treść wiadomości.