plaszczyzna normalna

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
matos94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 30 wrz 2012, o 14:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 2 razy

plaszczyzna normalna

Post autor: matos94 »

Niech \(\displaystyle{ M = \{(x,y,z) \in \RR^3 : x^2 - y^2 - z = 0, z=3\}}\). Znajdź równanie płaszczyzny normalnej do \(\displaystyle{ M}\).
Ostatnio zmieniony 18 maja 2014, o 19:56 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a (nawiasy klamrowe). Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ