Pole kwadratu?

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Monsza7704
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 12 maja 2014, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Pole kwadratu?

Post autor: Monsza7704 »

Pole kwadratu wynosi 36m2. Jaka długość ma bok kwadratu, ile wynosi obwód?
Awatar użytkownika
Mathix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 357
Rejestracja: 18 mar 2012, o 13:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 73 razy

Pole kwadratu?

Post autor: Mathix »

Tu masz wszystko napisane co jest potrzebne do rozwiązania tego zadania:
Monsza7704
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 12 maja 2014, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Pole kwadratu?

Post autor: Monsza7704 »

ja napisalam na forum bo potrzebuje rozwiazania a nie odpowiedzi w wiki
Awatar użytkownika
Mathix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 357
Rejestracja: 18 mar 2012, o 13:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 73 razy

Pole kwadratu?

Post autor: Mathix »

Forum to nie machina do rozwiązywania zadań, ale pomoc w ich zrozumieniu. Zadanie, które podałaś polega na wykorzystaniu informacji, które są dostępne na stronie którą podałem. Pokaż jak rozwiązujesz i z czym masz problem.
Monsza7704
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 12 maja 2014, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Pole kwadratu?

Post autor: Monsza7704 »

wogole nie moja dziedzina wiec prosze o rozwiazanie
Awatar użytkownika
Mathix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 357
Rejestracja: 18 mar 2012, o 13:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 73 razy

Pole kwadratu?

Post autor: Mathix »

Oznaczenia:    
\(\displaystyle{ P=36 \\ P=a^2 \\ 36=a^2}\)
Ztego (\(\displaystyle{ \uparrow}\)) wyliczasz \(\displaystyle{ a}\) i wstawiasz do tego:
\(\displaystyle{ Ob=4a}\)
ODPOWIEDZ