Geometria analityczna

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
lilalu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 maja 2014, o 14:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Geometria analityczna

Post autor: lilalu »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań:

1. Znajdź długości dwóch wysokości równoległoboku o wierzch. A(2,1,3) B(3,-1,4), C(4,4,5)

2. Znajdź równanie sfery wiedząc ze leży naniej okrąg: \(\displaystyle{ x^{2}}\) +\(\displaystyle{ y^{2}}\)+ \(\displaystyle{ z^{2}}\)=1, x+z=\(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\), R=4

3. Znajdź przekrój powierzchni płaszczyznami, naszkicuj powierzchnie i przekrój a) \(\displaystyle{ \frac{x^{2}}{4}}\) - \(\displaystyle{ y^{2}}\) - \(\displaystyle{ z^{2}}\) =1, y=1, x=4, b) z=2-\(\displaystyle{ \sqrt{x^{2} +y^{2}}}\), z=1, z=x
Ostatnio zmieniony 6 maja 2014, o 15:52 przez lilalu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mathix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 357
Rejestracja: 18 mar 2012, o 13:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 73 razy

Geometria analityczna

Post autor: Mathix »

Zapoznaj się z instrukcją \(\displaystyle{ \LaTeX}\).
Kliknij tutaj.
ODPOWIEDZ