Równanie stożka.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Krzychuwasik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 15 paź 2011, o 12:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 45 razy

Równanie stożka.

Post autor: Krzychuwasik »

Czy jak mam takie równanie stożka:

\(\displaystyle{ z= \sqrt{x ^{2}+y ^{2} }}\)

A przed pierwiastkiem bedzie jakas liczba np tak:

\(\displaystyle{ z= \frac{ \sqrt{2} }{2} \sqrt{x ^{2}+y ^{2} }}\)

To spowoduje, że cała bryła zrobi się tak jakby nieco "szersza"?
Ostatnio zmieniony 6 maja 2014, o 14:38 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat pasuje bardziej do działu 'Geometria analityczna'.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Równanie stożka.

Post autor: kerajs »

Dokładnie tak.
ODPOWIEDZ