wartość bezwzględna
wartość bezwzględna
proszę o pomoc jak narysować wykres \(\displaystyle{ 3<|x-y|<10}\)
Ostatnio zmieniony 8 mar 2014, o 20:33 przez leszczu450, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
- leszczu450
- Użytkownik
- Posty: 4414
- Rejestracja: 10 paź 2012, o 23:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 1589 razy
- Pomógł: 364 razy
wartość bezwzględna
tomek2222, można równoważnie napisać, że:
\(\displaystyle{ 3<\left| x-y\right| \wedge \left| x-y\right| <10}\)
Teraz rozpisz sobie co to znaczy z osobna \(\displaystyle{ 3<\left| x-y\right|}\).
I \(\displaystyle{ \left| x-y\right| <10}\)
\(\displaystyle{ 3<\left| x-y\right| \wedge \left| x-y\right| <10}\)
Teraz rozpisz sobie co to znaczy z osobna \(\displaystyle{ 3<\left| x-y\right|}\).
I \(\displaystyle{ \left| x-y\right| <10}\)
wartość bezwzględna
to ma być coś takiego 3<x-y<-3
-10<x-y<10 ?
y>3+x i y<x-3
y<x+10 i y>x-10
-- 8 mar 2014, o 21:08 --
czy ma to być kwadrat: na osi x od 3 do 10
na osi y od 3 do 10?-- 8 mar 2014, o 21:55 --???
-10<x-y<10 ?
y>3+x i y<x-3
y<x+10 i y>x-10
-- 8 mar 2014, o 21:08 --
czy ma to być kwadrat: na osi x od 3 do 10
na osi y od 3 do 10?-- 8 mar 2014, o 21:55 --???