oblicz odległość prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aGabi94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 5 mar 2014, o 18:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 60 razy

oblicz odległość prostych

Post autor: aGabi94 »

Potrzebuję pomocy z następującym zadaniem :
oblicz odległość prostych
\(\displaystyle{ l_1}\): \(\displaystyle{ \begin{cases} x=0\\y=0\end{cases}}\)
\(\displaystyle{ l_2}\): \(\displaystyle{ \begin{cases} x=1\\z=1\end{cases}}\)
Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 8 mar 2014, o 15:15 przez leszczu450, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

oblicz odległość prostych

Post autor: Kacperdev »

Bardzo dziwne oznaczenie. Nie wiem czy dobrze interpretuje ale wtedy pierwsza prosta pokrywa sie z osią \(\displaystyle{ z}\) a druga prostopadła do niej i odległa o \(\displaystyle{ 1}\).
ODPOWIEDZ