dzialanie na wektorach

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kowalgwo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 8 maja 2005, o 14:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z nienacka

dzialanie na wektorach

Post autor: kowalgwo »

Czesc wszystkim , mam male problem z zadaniem .
Zakładamy, że wektory u,w są równoległe. Rozwiązać nastepujące równania ze wzgledu na x i y:
a) u cosx+wsin(\(\displaystyle{ \frac{1}{3}\pi}\)+x-y)=o,
b) (3x-2y-1)u-(2x+3y+5)w=2u,
c) xu+yw=(y+1)u-(x-1)w

cokolwiek Wam przychodzi do glowy please
ODPOWIEDZ