Równanie płaszczyzny prostopadłej do prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
varriv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 gru 2013, o 12:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Równanie płaszczyzny prostopadłej do prostej

Post autor: varriv »

\(\displaystyle{ x= x_{0} -t \\
y= y_{0} + 6t \\
z= z_{0} + t}\)


Przechodząca przez \(\displaystyle{ P_{0} (1,1,1)}\)
Jak sie za to zabrać?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2013, o 00:23 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Równanie płaszczyzny prostopadłej do prostej

Post autor: »

Jeśli płaszczyzna jest prostopadła do prostej, to wektor normalny płaszczyzny jest taki sam jak wektor kierunkowy prostej.

Q.
ODPOWIEDZ