Wektory równoległoscian

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
NY85
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 1 gru 2013, o 14:02
Płeć: Kobieta

Wektory równoległoscian

Post autor: NY85 »

Witam,
Czy mógłby ktoś pomóc mi z następującym zadaniem.
Sprawdzić, czy wektory \(\displaystyle{ u=(1,1,1)}\), \(\displaystyle{ v=(1,2,3)}\) oraz \(\displaystyle{ w=(-1,1,0)}\) rozpinają równoległościan. Jeśli tak to obliczyć jego objętość.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2013, o 16:12 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ