równanie płaszczyzny przechodzącej przez proste

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Nie_umiem
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 11 lis 2012, o 11:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: krakow
Podziękował: 3 razy

równanie płaszczyzny przechodzącej przez proste

Post autor: Nie_umiem »

Mam problem z takim zadaniem
znajdź równanie plaszczyzny przechodzącej przez proste
\(\displaystyle{ \frac{x}{1}= \frac{y}{1} = \frac{z}{1}}\)

\(\displaystyle{ 2x+y+z=0}\)
Jak w ogóle ruszyć to zadanie? od czego zacząć?
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

równanie płaszczyzny przechodzącej przez proste

Post autor: kerajs »

Drugie równanie to płaszczyzna, a to sprawia że treść zadania jest błędna.
ODPOWIEDZ