Znaleźć równanie płaszczyzny zawierającej proste

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
studentka_ck
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 27 sie 2013, o 13:45
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kielce

Znaleźć równanie płaszczyzny zawierającej proste

Post autor: studentka_ck »

Znaleźć równanie płaszczyzny zawierającej proste

\(\displaystyle{ x-1=y=2z}\) oraz \(\displaystyle{ x-3=y-2=2z}\)

oraz obliczyć odległość pomiędzy prostymi.

Prosze o pomoc w rozwiązaniu bo nie mam pojęcia jak to zrobic.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2013, o 16:03 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
woj250
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 raz

Znaleźć równanie płaszczyzny zawierającej proste

Post autor: woj250 »

241591.htm
ODPOWIEDZ