Jak udowodnić równość?:
\(\displaystyle{ \left| x \circ y\right|= \left| \left| x\right| \right| \cdot \left| \left| y\right| \right|}\) gdy \(\displaystyle{ y=tx}\)
Dowód równości
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Dowód równości
Na przykład możesz skorzystać z tego, że
\(\displaystyle{ |x\circ y|=||x||\cdot ||y||\cdot \cos \angle (x,y)}\)
Jak mniemam \(\displaystyle{ |x\circ y|}\) oznacza iloczyn skalarny bez modułu?
\(\displaystyle{ |x\circ y|=||x||\cdot ||y||\cdot \cos \angle (x,y)}\)
Jak mniemam \(\displaystyle{ |x\circ y|}\) oznacza iloczyn skalarny bez modułu?