główne elementy geometrii analitycznej
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 6 kwie 2013, o 22:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
główne elementy geometrii analitycznej
dany jest trójkąt abc współrzędne A=(-4;-4) B=(0;4) C=(-5;6)
a) oblicz długość środkowej boku AB
b) napisz równanie prostej zawierającej bok BC
c) napisz równanie prostej zawierającej wysokość trójkąta poprowadzoną z wierzchołka C
d) oblicz pole trójkąta
e)znajdź współrzędne punktu D, tak aby czworokąt ABCD był równoległobokiem.
Gdyby mógł ktoś pomóc to poproszę bardzo
a) oblicz długość środkowej boku AB
b) napisz równanie prostej zawierającej bok BC
c) napisz równanie prostej zawierającej wysokość trójkąta poprowadzoną z wierzchołka C
d) oblicz pole trójkąta
e)znajdź współrzędne punktu D, tak aby czworokąt ABCD był równoległobokiem.
Gdyby mógł ktoś pomóc to poproszę bardzo
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 6 kwie 2013, o 22:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
główne elementy geometrii analitycznej
z całym zadaniem z matmy leże całkowicie potrzebuję, żeby ktoś mi wytłumaczył jak to zrobić
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 6 kwie 2013, o 22:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 6 kwie 2013, o 22:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
- mortan517
- Użytkownik
- Posty: 3359
- Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krk
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 662 razy
główne elementy geometrii analitycznej
Nie poddawaj się! Pomożemy
Napisz z czym masz problem.
Dowiedz się co to jest środkowa, wysokość, równanie prostej przechodzącej przez 2 punkty.
Napisz z czym masz problem.
Dowiedz się co to jest środkowa, wysokość, równanie prostej przechodzącej przez 2 punkty.