Metoda macierzowa,odległość punktów

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
arti88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 18 lis 2012, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 1 raz

Metoda macierzowa,odległość punktów

Post autor: arti88 »

Sprawdzić metodą macierzową czy poniższe odwzorowanie zachowuje odległość punktów
\(\displaystyle{ f:\RR^{2} \to\RR^{3} ,f(x,y)=\left( \frac{x}{ \sqrt{3} } + \frac{y}{2}+1,- \frac{x}{ \sqrt{3} } + \frac{1+ \sqrt{5} }{4}y, \frac{x}{ \sqrt{3} } + \frac{-1+ \sqrt{5} }{4}y \right)}\)
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2013, o 13:25 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ