\(\displaystyle{ \vec{a} _{b}= \left( \ \vec{a} \circ \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |}\right) \cdot \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |} = \left( \frac{\vec{a}\circ \vec{b}}{ b^{2} }\right) \cdot \vec{b}}\)
mam dwa wektory, moduł z wektora b, ale co oznacza w tym wzore sama literkta \(\displaystyle{ b}\) ??
rzut wektora a na wektor b
-
- Użytkownik
- Posty: 266
- Rejestracja: 24 gru 2011, o 13:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 10 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 266
- Rejestracja: 24 gru 2011, o 13:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 10 razy
rzut wektora a na wektor b
tak
\(\displaystyle{ \vec{a} _{b}= \left( \ \vec{a} \circ \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |}\right) \cdot \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |} = \left( \frac{\vec{a}\circ \vec{b}}{|b|^{2} }\right) \cdot \vec{b}}\)
czy tak
\(\displaystyle{ \vec{a} _{b}= \left( \ \vec{a} \circ \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |}\right) \cdot \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |} = \left( \frac{\vec{a}\circ \vec{b}}{|\vec{b}|^{2} }\right) \cdot \vec{b}}\)
?
\(\displaystyle{ \vec{a} _{b}= \left( \ \vec{a} \circ \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |}\right) \cdot \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |} = \left( \frac{\vec{a}\circ \vec{b}}{|b|^{2} }\right) \cdot \vec{b}}\)
czy tak
\(\displaystyle{ \vec{a} _{b}= \left( \ \vec{a} \circ \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |}\right) \cdot \frac{ \vec{b} }{| \vec{b} |} = \left( \frac{\vec{a}\circ \vec{b}}{|\vec{b}|^{2} }\right) \cdot \vec{b}}\)
?