parametryzowanie prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
rooker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 234
Rejestracja: 4 gru 2012, o 21:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 36 razy

parametryzowanie prostej

Post autor: rooker »

Jak to sprametryzowac\(\displaystyle{ x=y=3}\)??
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

parametryzowanie prostej

Post autor: ares41 »

Jesteśmy w \(\displaystyle{ \RR^2}\) czy w \(\displaystyle{ \RR^3}\) ?
rooker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 234
Rejestracja: 4 gru 2012, o 21:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 36 razy

parametryzowanie prostej

Post autor: rooker »

R3
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

parametryzowanie prostej

Post autor: ares41 »

No to będzie po prostu :
\(\displaystyle{ \begin{cases} x=3 \\ y=3 \\z=t \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ