Prosty Iloczyn skalarny?

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
spych
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 25 lut 2007, o 23:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: nowy sącz

Prosty Iloczyn skalarny?

Post autor: spych »

Znajdz miarę kąta pomiędzy wektorami \(\displaystyle{ \vec{a}}\) i \(\displaystyle{ \vec{b}[/b]}\), jeśli wiadomo, że \(\displaystyle{ |b|=\sqrt{2}*a}\) oraz, że wektory \(\displaystyle{ \vec{u} = 2 * \vec{a} + \vec{b}}\) i \(\displaystyle{ \vec{v} = 3 * \vec{b} - 4 * \vec{a}}\).
ODPOWIEDZ