Równanie Płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
adab
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 sty 2013, o 19:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: rzesz

Równanie Płaszczyzny

Post autor: adab »

Napisz równanie płaszczyzny równoległej do wektorów \(\displaystyle{ \vec{u} [1,1,3]}\) i \(\displaystyle{ \vec{v}[2,-1,-1]}\) przechodzącej przez punkt przecięcia prostej\(\displaystyle{ l: x+y+3z = 2, 2x-y-z=1}\)
z płaszczyzną \(\displaystyle{ Q:5x - 2y +z+3=0}\)
ODPOWIEDZ