czy krzywa jest regularna
\(\displaystyle{ \alpha\left( t\right) =\big( \left( 2+\cos t\right)\cos \pi t, \left( 2+\cos t\right)\sin \pi t, \sin t \big)}\)
czy krzywa jest regularna
-
- Użytkownik
- Posty: 430
- Rejestracja: 6 lip 2011, o 22:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dębica/Rzeszów
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 54 razy
czy krzywa jest regularna
Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, o 21:33 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości (skalowanie nawiasów).
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości (skalowanie nawiasów).