Geometria analityczna, zadania

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
TKD
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 30 gru 2008, o 22:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: nibylandia
Podziękował: 21 razy

Geometria analityczna, zadania

Post autor: TKD »

Witam, czy ktoś mógłby pomóc rozwiązać zadania(sorry za pismo ):
AU
AU
Ewentualnie napisac kroki obliczeniowe?
Pozdrawiam.

Edit//
w zad 1 wysokosc wyszla mi: \(\displaystyle{ \frac{4 \sqrt{5} }{5}}\)
w zad 3 wynik wyszedl mi\(\displaystyle{ [\frac{5}{3} , \frac{5}{6} \frac{5}{6}]}\)
w zad 4 rownanie plaszczyzny wyszlo mi=\(\displaystyle{ -x-y-2=0}\)
prosze o ewentualne sprawdzenie
ODPOWIEDZ