Układ liniowo niezależny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
plamaster
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 9 gru 2012, o 20:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kalisz
Podziękował: 9 razy

Układ liniowo niezależny

Post autor: plamaster »

Mam takie zadanko do zrobienia proszę o pomoc
Wykazać, że jeśli \(\displaystyle{ \vec{v} \neq \vec{0}}\) oraz \(\displaystyle{ \vec{a_{i}}=L\left( \vec{v} \right)}\) dla \(\displaystyle{ i=1,2.....k}\) to \(\displaystyle{ \vec{} L\left( \vec{a_{1}},.... \vec{a_{k}}\right)= \vec{0}}\)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2013, o 14:26 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Piszemy \vec{v}, a nie \vec{}v.
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Układ liniowo niezależny

Post autor: yorgin »

Ktoś jest w stanie zrozumieć treść zadania? Czy ja jestem odporny na źle formułowane treści?
ODPOWIEDZ